Patarimai

Kaip paruošti žoliapjovę žiemai

Kaip paruošti žoliapjovę žiemai

Keletas patarimų kurie padės Jums tinkamai pasirūpinti elektrine ar benzinine žoliapjove, vejapjove, krūmapjove, trimerį bei kita sodo priežiūros įranga ir tinkamai paruošti šiuos svarbius sodininko įrankius žiemos sezonui.

Žoliapjovė žiemaiPirmiausiai kruopščiai nuvalykite įrenginį, kadangi žoliapjovė nuolat apsineša nupjautos žolės skutais bei gruno dalelėmis.

Po to, jeigu Jūsų žoliapjovė benzininė, ištuštinkite degalų rezervuarą, patikrinkite, ar jis neužterštas, išdžiovinkite jį ir vėl užsukite rezervuaro kamštį.

Nepamirškite, jog dalis kuro užsilieka ne bake, o žoliapjovės karbiuratoriuje. Kad ištuštėtų karbiuratorius, užveskite variklį ir leiskite jam veikti tol, kol žoliapjovė išdegins kuro likučius ir užges pati.

Vadovaudamiesi gamintojo instrukcija išsukite kuro uždegimo žvakę ir įvertinkite jos išvaizdą.

Kokybiškos žvakės elektrodai turi būti stirnos rudumo. Jeigu Jūsų žoliapjovės žvakės spalva kitokia, galimai atėjo laikas ją išvalyti arba pakeisti nauja.

Žoliapjovės žvakės tarpelis
Žoliapjovės žvakė

Patikrinkite, judančias, vaikštančias bei slankiojančias dalis, mygtukus bei rankenėles, troselių tvirtinimo vietas ir šarvus. Pasižiūrėkite ar starterio detalės, ypač užvedimo virvutė, nepažeistos, nesusidėvėję. Akseleratoriaus rankenėlė turi lengvai atšokti į pradinę padėtį.

Paskui dar kartą patikrinkite, ar tvirtai prisukti varžtai ir, jeigu reikia, priveržkite. Pasirūpinkite, kad profesionalus prekybos atstovas pakeistų naujais trūkstamus mazgus.

Ruošdami techniką žiemai peilius bei kitą metalinę pjovimo įrangą nuvalykite, patikrinkite, ar ji nepažeista ir užtepkite antikoroziniu gruntu. Jeigu reikia, nuvežkite profesionaliam prekybos atstovui pagaląsti.

Valą su rite išimkite iš pjovimo galvutės ir saugokite drėgnoje vietoje, kad valas išliktų lankstus ir tamprus.

Žoliapjovės paruošimas žiemai
Žoliapjovė paruošta žiemai

Apie autorių

Monika

Komentuoti tekstą

Komentuoti