Patarimai

Kur geriausia statyti šiltnamį?

Šiltnamio vietos parinkimas

Jeigu planuojate statyti ilgaamžį šiltnamį, būtina parinkti jam tinkamą vietą, kad nekliudytų jums įprastai gyventi, o gėlėms ar daržovėms užtektų saulės ir jos puikiai augtų.

Šiltnamio statymo kryptisPasivaikščiokite po sodą ar kiemą 8 val. ryto, paskui vidurdienį, ir dar kartą 6 val. vakaro, kad išsiaiškintumėte, kaip rieda saulė ir rastumėte vietą, kuri per dieną būna ilgiausiai apšviesta (bent 6 val. per dieną).

Teisingai parinkta šiltnamio vieta sklype užtikrins sėkminga daržovių auginimą ir derliaus gausą.

Jeigu žiemą šiltnamis šildomas ir jame auga augalai, ne mažiau svarbi saulė ir žiemos periodu. Saulės šviesa yra būtina fotosintezei, ji mažina šildymo išlaidas, skatina augti ir derėti.

Žiemą šiltnamį galima apšviesti specialiomis lempomis kurios dėl savo skleidžiamo šviesos spektro sudėties yra vadinamos augalų auginimo lempomis.

Geriausia šiltnamį statyti saulėtoje vietoje, bet netoli namo ar garažo, kad nereikėtų bėgti per visą sklypą. Kai šiltnamis arti namų, jus mielai ten užeisite net šaltą dieną arba žiemą.

Nestatykite šiltnamio po arba prie didelių, o ypač senų medžių, nes nulūžusi medžio šaka gali išdaužti stiklus ir sužaloti jūsų artimuosius. Jeigu statome ilgaamžį šiltnamį, kuris tarnaus jums daug metų, verta jį apdrausti.

Apie autorių

Monika

Komentuoti tekstą

Komentuoti