Apie gėles

Smulkiasvogūnės gėlės

smulkiasvogūnės gėlės
Snieguolės Mažučiai grakštūs žiedeliai sodą papuošia patys pirmieji. Nuo leukojų juos atskirti nesunku: trys vidiniai snieguolių žiedlapiai žalsvais galiukais, o trys išoriniai – visiškai balti.
Žydrės Niekas negarbina šio kuklaus augalo, nes jis nepasižymi nė vienu kitų, puošniųjų, pavasarinių svogūninių privalumų. Jo smulkūs varpelių ar dubinėlių pavidalo žiedai susitelkę į žiedynus ant plikų belapių stiebų.
Scylės Šie melsvi varpeliai – įprastas reginys pavasarį, tačiau yra ir kitokių scylių rūšių. Yra labai anksti žydinčių rūšių, skirtų alpinariumams, taip pat žydinčių vasarą, kekių formos žiedynais.
Sniegžydrės Populiarus pavasarį žydintis svogūninis augalas, tačiau ne toks dažnas kaip krokas. Šešių žiedlapių žiedai susitelkę į nekompaktiškus žiedynus, ir daugelis veislių pasižymi iškiliu baltu vidukėliu.
Leukojos Ir snieguolių, ir vienžiedžių leukojų žiedai su šešiais baltais žiedlapiais, tačiau visi leukojų žiedlapiai vienodo dydžio ir visų jų galiukai žalsvi arba gelsvi.
Puškinijos Tai atsparus šalčiui ir nelepus svogūninis augalas. Dekoratyvūs žvaigždučių pavidalo žiedai pasirodo pavasarį. Vėliau augalas plečiasi, t.y. išaugina stambius kerus.žiedai balti.

Apie autorių

Monika

Komentuoti tekstą

Komentuoti