Juodasis pipiras (auginamas)

Juodasis pipiras – laipiojantis pipirinių šeimos augalas. Jais galima apželdinti sienas, atramines sieneles, epifitų šakas tamsesnėse vietose. Šviesos ir šilumos atžvilgiu nereiklios žalialapės rūšys, pavyzdžiui, juodasis pipiras (Piper nigrum) ir betelinis pipiras (Piper betle). Šviesą, šilumą ir drėgnesnį orą mėgsta margalapės gėlės, kaip Piper crocatum, tai bene gražiausia rūšis dideliais, rausvai, baltai išmargintais lapais; Piper ornatum — lapai su vidutiniais, rožiniais šlakeliais; Piper porphyrophyllum panašūs į Piper crocatum; Piper sylvaticum su sidabriškai pilkais šlakais. Pavasari ir vasarą intensyviai auga. Vasario—kovo mėnesiais persodinti į vidutinio sunkumo puveninę žemę. Laistyti kaskart gausiau, dažnai apipurkšti; žemė turi būti ne per drėgna. Vasarą tręšti (1—2 g/l) kas 1—2 savaites mišiniu, kuriame mažiau azoto. Pridengti nuo saulės. Rudenį ir žiemą ramybės periodas. Vieta kuo šviesesnė, laistyti saikingai, tiek, kad neišdžiūtų žemė. Rudens pradžioje ir žiemai baigiantis truputį patręšti. Žalialapėms gėlėms temperatūra 12°C ir aukštesnė, margalapiams — aukštesnė nei 16°C. Kai sausa ir šilta, purkšti. Dauginama pavasarį ir vasarą nesumedėjusiais ūgliais su 1—2 lapais. Vieną šakelę galima supjaustyti į kelias dalis. Sodinti po 2—5 į 8 cm skersmens vazoną. Po 3 mėn. persodinti.