Rankdarbiai

Moliūgų pjaustymo trafaretai

Moliūgų pjaustymo trafaretai

Apie moliūgų pjaustymą helovynui jau rašėme šiame straipsnyje, tačiau ne visi ryžtasi pakelti peilį prieš šią daržovę abejodami savo sugebėjimais ir bijodami nusivilti rezultatu. Ir tai visai suprantama, juk dauguma mūsų neužaugo pjaustinėdami moliūgų nuo mažens. Ši tradicija išpopuliarėjo pas mus šalyje gerokai vėliau, tačiau jeigu turite laiko ir noro, tikrai verta paskirti vakarą šiam įdomiam užsiėmimui. Jeigu vis dar abejojate, jums darbą palengvis ir įdėjų pasisemti padės moliugu pjaustymo idėjos kurias publikavome, o šie trafaretai padės sukurti puikų rezultatą net ir pjaustantiems pirmą kartą.

Kam reikalingas trafaretas pjaustant moliūgą?

Trafaretas padeda tiksliai išpjaustyti moliūgo paviršių reikiamose vietose ir taip nesunkiai atkartoti baisų veidą, paveikslėlį ar kitą norimą formą moliūgo paviršiuje. Pagal tradiciją (kuri kilo iš keltų šalių) trafareto pagalba išpjaustyti moliūgai naudojami kaip dekoracijos helovyno šventės metu. Tokie moliūgai paprastai turi išskobtą ertmė viduje, kur patalpinta žvakelė švyti ir plazda tamsiame kieme simbolizuodama klajojančias sielas.

Helovyno šventės istorija pasakoja, kad senovės keltų, druidų šventikai naudodavo panašius, baisiais veidais dekoruotus atributus (žibintus) norėdami išvaryti piktas dvasias ir atlikdami egzorcizmo ritualus. Tais laikais žibintų gamyboje buvo naudojami ne tik moliūgai bet ir kitos daržovės tokios kaip burokai, ropės ir kitos šakninės daržovės.

Tiesa, moliūgų pjaustynėjimą išpopuliarino šiaurės amerikos fermeriai kuriems ši daržovė buvo neatsiejama nuo rudeninės derliaus šventės, kuri taip glaudžiai persipyne su visų šventųjų diena dar 1866 metais.

Bet kuri iš čia esančių trafaretų galite parsisiųsti į savo kompiuterį, atsispausdinti ir naudodami aštrų peilį išraižyti moliūgo paviršiuje. Vienas paprasčiausių būdų perkelti trafareto linijas yra iškirpti trafaretą iš popieriaus ir uždėjus ant moliūgo šono apvesti kraštus pieštuku. Tuomet nesunkiai matysite linijas kur pjauti peiliu.

Bonus turinys: Spalvinimo paveiksliukai su moliūgais

Ne visi šeimoje gali pjaustyti moliūgus, todėl šie spalvinimo puslapiai su moliūgais nudžiugins net ir pačius mažiausius. (paspaudus atsidaro didesnis paveikslėlis spausdinimui)

Smagios šventės!

moliūgų dekoravimas moliugai helovinui

Apie autorių

Monika

Komentuoti tekstą

Komentuoti