Apie gėles

Mini medeliai

Mini medeliai (BONSAI)

“Bonsaji” – mini medeliai. Japonijoje jie auginami iš pušų, kadagių, klevų ir kitų medžių sėklų. Užauga apie 50 cm aukščio, nors jų amžius — 100— 200 metų.
Dabar tokių medžių iš Japonijos pakliuvo į kitus kraštus, pateko ir pas mus. Jų priežiūra kiek skiriasi nuo kitų gėlių. Pavasarį ir vasarą augimo periodas. Laikoma lauke, paunksnėje, galima pastatyti balkone ar terasoje. Laistoma palyginti nedaug, dažniau nupurškiama, netręšiama. Kas du metus balandžio—gegužės mėn. dalis žemės pakeičiama nauja (molio, komposto ir smėlio mišiniu). Tuo pat metu reikia atsargiai nukratyti dalį žemių ir maždaug 2 cm sutrumpinti šaknis.
Naujos šakos visada kiek sutrumpinamos, kad gėlė neaugtų didelė. Žemę galima padengti samanomis arba pasodinti besidriekiančių gėlių (pvz., Sedum ar Echeveria). Rudenį ir žiemą Bonsai gerai auga šviesiose, šaltose patalpose, kur temperatūra neturi nukristi žemiau kaip 0°C. Laistoma saikingai, svarbu, kad neperdžiūtų žemė. Nereikia skatinti augimo, nes pradėjęs augti augalas greitai suserga.

Apie autorių

Monika

Komentuoti tekstą

Komentuoti